AYOLLAR SPORTIDAGI GENDER TENGLIGI: O‘ZBEKISTON TAJRIBASI VA XALQARO STANDARTLAR SOLISHTIRUVLI TAHLILI - Burxonov Bahodir Hayotovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ayollar sportidagi gender tengligi masalasi O‘zbekiston tajribasi va xalqaro standartlar asosida tahlil qilinadi. Gender tengligining sportdagi ahamiyati, O‘zbekistonda mavjud holatlar, xalqaro standartlar bilan solishtirilib, muammolar va takliflar bayon etilgan. Maqola ayollar sportida haqiqiy tenglikni ta’minlash uchun tizimli choralar zarurligini ta’kidlaydi.