MAKTAB BITIRUVCHILARINI TA’LIMNING KEYINGI BOSQICHIGA JALB QILISHNING PEDAGOGIK-STRATEGIK MASALALARI (BALIQCHI TUMANI 38-DIMI TAJRIBASI MISOLIDA) - Saidqosimova Dilfuza Mamajonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablari, xususan, ixtisoslashtirilgan maktab-internatlari bitiruvchilarini oliy va professional ta’limga yo‘naltirishning dolzarb masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida Baliqchi tumanidagi 38-DIMI bitiruvchilarining ta’limning keyingi bosqichiga jalb etilish darajasi, ularning kasbiy tanloviga ta’sir etuvchi omillar va maktab ma’muriyati tomonidan amalga oshirilayotgan strategik yondashuvlar o‘rganilgan. IMRAD tizimi asosida yozilgan ushbu maqola bitiruvchilar qamrovini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.