PORTRET JANRIDA INSON XARAKTERINI IFODALASH USULLARI - Nuriddinova Madina Akmaljon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annatatsiya: Mazkur maqolada portret janrining o‘ziga xos xususiyatlari hamda inson xarakterini badiiy ifodalash usullari tahlil qilingan. Shuningdek, portret yaratishda kompozitsiya, rang, yorug‘-soya va mimikaning ahamiyati yoritilgan. Rassomlarning ijodiy tajribasi asosida insonning ichki kechinmalari va individual xususiyatlarini tasvirlash masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari portret san’atining badiiy ifoda vositalarini yanada chuqurroq o‘rganishga xizmat qiladi.