SUITSIDAL XAVF GURUHIDAGI YOSHLARNI PSIXOLOGIK QO‘LLAB-QUVVATLASH USULLARI - Abdurahimova Nazira Isomiddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada suitsidal xavf guruhiga mansub yoshlarni psixologik qo‘llab- quvvatlashning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Yoshlar orasida ruhiy zo‘riqish, ijtimoiy muammolar, oilaviy nizolar va emotsional qiyinchiliklar natijasida suitsidal fikrlar va xatti-harakatlar yuzaga kelishi mumkin. Maqolada suitsidal xavf omillari, ularni erta aniqlash, profilaktika ishlari hamda psixologik yordam ko‘rsatishning samarali usullari tahlil qilingan.