KASBGA YO‘NALTIRISH TIZIMIDA O’QUVCHILARNI QIZIQISH VA QOBILIYATLARNI QO‘LLAB-QUVVATLASH MEXANIZMLARI - Norimova Lobar Abdurashitovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada kasbga yo‘naltirish tizimida o‘quvchilarning qiziqish va qobiliyatlarini aniqlash hamda qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining psixologik- pedagogik jihatlari yoritilgan. Kasb tanlash jarayoni shaxsning qiziqishlari, moyilliklari, qobiliyatlari va individual xususiyatlari bilan chambarchas bog‘liqdir. Maqolada kasbiy yo‘naltirishning zamonaviy usullari, psixologik diagnostika, kasbiy maslahat, innovatsion texnologiyalar va ta’lim muassasalarining bu boradagi faoliyati tahlil qilingan.