AQLIY RIVOJLANISHI SUSTLASHGAN BOLALARDA SEZGI VA IDROK JARAYONLARINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Qurbonova Fazilatxon Gulomqodirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada aqliy rivojlanishi sustlashgan bolalarda sezgi va idrok jarayonlarining psixologik xususiyatlari tahlil qilingan. Ushbu toifadagi bolalarda bilish jarayonlarining shakllanishi sekinroq kechishi, axborotni qabul qilish va qayta ishlashda o‘ziga xos qiyinchiliklar kuzatilishi yoritilgan. Maqolada sezgi va idrokning rivojlanish darajasi, ularning o‘quv faoliyatiga ta’siri hamda pedagogik-psixologik qo‘llab-quvvatlash yo‘llari bayon etilgan.