INTERNET VA IJTIMOIY TARMOQLARNING YOSHLAR ONGIGA TAʼSIRI - Mansurova Gulnoraxon Maxamadsoliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada internet va ijtimoiy tarmoqlarning yoshlar ongiga ta’siri, ularning psixologik, kognitiv va ijtimoiy rivojlanishdagi roli tahlil qilingan. Zamonaviy raqamli muhit yoshlar uchun ham imkoniyatlar, ham xavf-xatarlar yaratadi. Maqolada ijtimoiy tarmoqlarning ijobiy jihatlari, salbiy psixologik oqibatlari hamda media savodxonlikni oshirish orqali zararli ta’sirlarni kamaytirish yo‘llari yoritilgan.