BRONXIAL ASTMADA YANGI DAVOLASH STRATEGIYALARI - Umarov Mirali Ko`klam o`g`li (TADQIQOTLAR, 2026)
Bronxial astma – surunkali yallig‘lanish kasalligi bo‘lib, nafas yo‘llarining torayishi va bronxospazm bilan kechadi. So‘nggi yillarda astma davolashida yangi strategiyalar rivojlanib, individual terapiya va biologik preparatlar klinik amaliyotda keng qo‘llanmoqda. Ushbu maqolada bronxial astma bilan og‘rigan bemorlar uchun zamonaviy davo yondashuvlari, shu jumladan inhalyatsion kortikosteroidlar, kombinatsiyalangan dorilar, bronxodilatatorlar va biologik preparatlar samaradorligi ko‘rib chiqildi. Shuningdek, yangi strategiyalarda bemorlar hayot sifatini yaxshilash va kasallikning surunkali rivojlanishini oldini olishga qaratilgan individual terapiya yondashuvlari muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlandi. Tadqiqot natijalari bronxial astmani davolashda innovatsion metodlarning klinik samaradorligini ko‘rsatib beradi va amaliyotda qo‘llash imkoniyatlarini ochib beradi.