TASVIRIY SAN’AT TUR VA JANRLARIDA BADIIY IJOD ASOSLARINING O`ZIGA HOS XUSUSIYATLARI - Mamadjonova Shahlo Toʻychiboy qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Tasviriy san`atni o’rganish har bir talaba uchun juda muhimdir. Uning natijasida insoniyat yaratib qoldirgan madaniy boyliklar faqat o’tmishda qolgan yoki yaratilayotgan taraqqiyot qonuniyatlarini tushunish, nodir yodgorliklar bilan tanishish, hayotga yanada keng va atroflicha yondoshishga yordam beradi. San’atning turlari juda ko’p. Ular musiqa, kino, teatr, xoreografiya, tasviriy san’at va boshqalardir. Odatda borliqni tasviriy obrazlarda, shakllarda, fazoviy kenglikda yoki tekislikda (qog’oz yuzasida, devor yuzasida va hokazolarda) aks ettiradigan san’at tasviriy san’at deb ataladi. San’atkor real borliqni o’z asarlarida tasvirlar ekan, u hech vaqt uni mexanik ravishda ko’chirmaydi.