ARAB TILI GRAMMATIKASI RIVOJIDA MOVAROUNNAHR ULAMOLARINING O’RNI - Iminov Omadjon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada arab tili grammatikasi — nahv va sarf ilmining rivojida Movarounnahr ulamolarining tutgan o’rni ilmiy-tarixiy jihatdan ko’rib chiqilgan. Xorazmlik alloma Abulqosim Mahmud az-Zamaxshariy, Temuriylar davri buyuk olimi Mir Sayyid Sharif Jurjoniy, ko’p qirrali daho Abduraxmon Jomiy hamda Buxoro muftiy va allomalari faoliyati va ilmiy merosiga tarixiy ma’lumotlar asosida baho berilgan. Maqola zamonaviy O’zbekistondagi arab tilshunosligi rivoji bilan yakunlanadi.