IBN HISHOMNING "QOTRUN-NADO VA BALLUS-SADO" ASARINING NAHV ILMIDAGI AHAMIYATI - Yo‘lchiboyev Muslimjon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o’rta asrlarning buyuk arab tilshunosi Ibn Hishom al-Ansoriyning (1309–1360) "Qotrun-nado va ballus-sado" asarining arab nahv ilmidagi o’rni va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Asarning tuzilishi, mazmuni, talimiy metodologiyasi, shuningdek, uni Sibavayhi, az-Zamaxshariy va Ibn Hojib kabi olimlarning asarlari bilan qiyosiy tahlili amalga oshirilgan. Maqolada asarning an’anaviy va zamonaviy arab tili ta’limidagi o’rni, uning o’quv qo’llanma sifatidagi ahamiyati bayon etilgan.