BITIRUVCHILARNI ZAMONAVIY KASBLARGA YO‘NALTIRISHNING ASOSIY YO‘NALISHLARI VA STRATEGIYALARI - Zayniddinova Mashkura Tuxtaxonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv va raqamli texnologiyalar rivojlanib borayotgan davrda maktab bitiruvchilarini zamonaviy kasblarga yo‘naltirishning ahamiyati yoritilgan. Mehnat bozoridagi o‘zgarishlar, IT-texnologiyalar, "yashil" iqtisodiyot va kreativ industriya kabi sohalarning o‘rni tahlil qilingan. Maqolada bitiruvchilarning kasbiy tanloviga ta’sir etuvchi omillar va pedagogik-psixologik qo‘llab- quvvatlashning asosiy yo‘nalishlari bo‘yicha tavsiyalar berilgan.