INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNING INVESTITSIYA MUHITIGA TA’SIRI - Xaydarova Charos Nizomiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada sun’iy intellekt (AI), blokcheyn va yashil texnologiyalar (Green Tech) kabi innovatsion yechimlarning global va milliy investitsiya muhitiga ko‘rsatayotgan transformatsion ta’siri tahlil qilinadi. Texnologik o‘zgarishlar an’anaviy moliya bozorlarini tubdan o‘zgartirib, investorlar uchun yangi imkoniyatlar va shu bilan birga kiberxavfsizlik hamda "greenwashing" kabi yangi xavf-hatarlarni yuzaga keltirmoqda. Maqolada har bir texnologiyaning kapital oqimini yo‘naltirishdagi o‘rni, bozor ishtirokchilarining xulq-atvori, risklarni boshqarish tizimlari hamda davlat tartibga solish siyosatidagi o‘zgarishlar, xususan, O‘zbekiston tajribasi misolida batafsil yoritilgan.