BOLA SHAXSI KAMOLOTIDA TARBIYANING PSIXOLOGIK- PEDAGOGIK JIHATLARI - Toshqulova Diyora Ahror qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotаtsiyа: Ushbu maqolada bola shaxsi kamolotida tarbiyaning psixologik- pedagogik jihatlari, uning shaxs rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri hamda tarbiya jarayonining nazariy va amaliy asoslari tahlil qilingan. Bola shaxsining shakllanishida oila, ta’lim muassasasi va ijtimoiy muhitning o‘rni yoritilib, tarbiyaning axloqiy, intellektual, emotsional va ijtimoiy rivojlanishga ta’siri ochib berilgan. Shuningdek, bolalarda mustaqillik, mas’uliyat, kommunikativ kompetensiyalar va ijobiy qadriyatlarni shakllantirishda psixologik-pedagogik yondashuvlarning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada zamonaviy ta’lim va tarbiya jarayonida bola shaxsining har tomonlama barkamol rivojlanishini ta’minlashning samarali usullari hamda tarbiyaviy faoliyatning psixologik mexanizmlari yoritilgan.