XULQI O‘G‘IR BOLALARGA PSIXOLOGIK KO‘MAK KO‘RSATISH METODLARI - Isaqova Munisxon Vohobjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
• Annotatsiya: Ushbu maqolada xulqi og‘ishgan bolalarning psixologik xususiyatlari, ularning xulq-atvorida kuzatiladigan salbiy og‘ishlarning sabablari hamda bunday bolalarga psixologik ko‘mak ko‘rsatishning samarali usullari yoritilgan. Shuningdek, oilaviy muhit, maktab jamoasi va tengdoshlar ta’sirining bolaning xulq- atvoriga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada xulqi og‘ishgan bolalarni aniqlash, diagnostika qilish, psixologik korreksiya va profilaktika ishlarini tashkil etishning ilmiy-amaliy jihatlari bayon etilgan. Psixolog, pedagog va ota-onalar hamkorligining ahamiyati asoslab berilib, bolalarning ijtimoiy moslashuvi hamda sog‘lom shaxs sifatida rivojlanishini ta’minlashga qaratilgan tavsiyalar keltirilgan.