YOSHLARNING MA’NAVIY-QADRIYATLI QARASHLARINI RIVOJLANTIRISHDA OILANING O‘RNI - Yusupova Jansaya Polatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoshlarning ma’naviy-qadriyatli qarashlarini shakllantirish va rivojlantirishda oilaning o‘rni hamda ahamiyati ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilingan. Oila shaxs tarbiyasining birlamchi va eng muhim ijtimoiy instituti sifatida yosh avlodning ma’naviy kamoloti, axloqiy fazilatlari va hayotiy qadriyatlarining shakllanishida muhim rol o‘ynaydi. Maqolada oilaviy tarbiya, ota- onalarning shaxsiy namunasi, milliy va umuminsoniy qadriyatlarning yoshlar ongiga singdirilish mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, globallashuv va axborot texnologiyalari rivojlanayotgan zamonaviy sharoitda yoshlarning ma’naviy immunitetini mustahkamlash, ularda vatanparvarlik, mas’uliyat, insonparvarlik va milliy o‘zlikni anglash tuyg‘ularini rivojlantirishda oilaning tarbiyaviy imkoniyatlari tahlil qilingan.