O‘QUVCHILAR XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH VA ZO‘RAVONLIKNI OLDINI OLISH MASALALARI - Boratova Dilafruz Korjavovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilar xavfsizligini ta’minlash va zo‘ravonlikning oldini olishning dolzarb masalalari yoritilgan. Ta’lim muassasalarida xavfsiz va sog‘lom muhitni yaratish, o‘quvchilarning jismoniy va ruhiy salomatligini muhofaza qilish, zo‘ravonlikning turli ko‘rinishlariga qarshi samarali profilaktik choralarni amalga oshirishning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, oila, maktab va jamoatchilikning hamkorligi asosida zo‘ravonlikning oldini olish yo‘llari ko‘rsatib berilgan.