IQTIDORLI BOLALARNI QO‘LLAB-QUVVATLASHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Gaffarova Mahliyo Abdullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTASIYA Mazkur maqolada iqtidorli bolalarni qo‘llab-quvvatlashning psixologik mexanizmlari, ularning kognitiv va shaxsiy rivojlanish xususiyatlari hamda ta’lim jarayonida individual yondashuvning ahamiyati yoritilgan. Iqtidorli bolalarda yuqori intellektual salohiyat bilan birga emotsional sezgirlik va ijtimoiy moslashuv muammolari ham uchrashi mumkin. Maqolada psixologik diagnostika, motivatsiyani rivojlantirish, ijodiy muhit yaratish va oilaviy qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati tahlil qilingan.