TAʼLIM TIZIMIDA PSIXOLOGIK MUHITNI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Mamanova Zaynab Abdullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim tizimida sog‘lom psixologik muhitni shakllantirishning zamonaviy usullari va ularning ta’lim samaradorligiga ta’siri yoritilgan. Psixologik muhit ta’lim jarayonining muhim tarkibiy qismi bo‘lib, o‘quvchilarning ruhiy salomatligi, shaxsiy rivojlanishi va o‘quv faoliyatiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada ijobiy muloqot, innovatsion pedagogik texnologiyalar, psixologik treninglar va hamkorlikka asoslangan ta’lim muhitini yaratishning samarali yo‘llari tahlil qilingan.