BULLING (MAKTABDAGI ZO‘RAVONLIK) VA UNING O‘QUVCHI RUHIYATIGA TA’SIRI - Muxammadxojiyeva Muazzamxon Ibroximjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada buling (maktabdagi zo‘ravonlik) tushunchasi, uning shakllari va o‘quvchi ruhiyatiga ko‘rsatadigan psixologik ta’siri yoritilgan. Shuningdek, zo‘ravonlikka uchragan o‘quvchilarda kuzatiladigan emotsional, xulqiy va ijtimoiy o‘zgarishlar hamda ta’lim jarayoniga salbiy ta’siri tahlil qilingan. Profilaktik chora- tadbirlar va maktab-oila-psixolog hamkorligining ahamiyati ko‘rsatib berilgan.