TAʼLIM TIZIMIDA PEDAGOGIK JARAYONDAGI NIZOLARNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Avazova Mehriniso Panjievna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim tizimida pedagogik jarayonda yuzaga keladigan nizolar, ularning kelib chiqish sabablari va nizolarni bartaraf etishning psixologik usullari yoritilgan. Ta’lim jarayonida o‘qituvchi-o‘quvchi, o‘quvchi-o‘quvchi va o‘qituvchi-ota-ona o‘rtasidagi kelishmovchiliklar ta’lim samaradorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Maqolada nizolarni konstruktiv hal etish, muloqot madaniyatini rivojlantirish va sog‘lom psixologik muhit yaratishning ahamiyati tahlil qilingan.