O‘SMIR QIZLARNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI, BA’ZI SALBIY OQIBATLAR VA ULARGA YECHIM TOPISHDA PSIXOLOG, OTA- ONALAR VA PEDAGOGLARNING HAMKORLIGI - Karabayeva Muxabbat Yergashevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘smir qizlarning psixologik va fiziologik o‘ziga xos xususiyatlari, ushbu davrda uchraydigan ayrim salbiy holatlar hamda ularni bartaraf etishda psixolog, ota-onalar va pedagoglarning hamkorligi yoritilgan. O‘smirlik davri qizlarning shaxs sifatida shakllanishida muhim bosqich bo‘lib, bu davrda emotsional beqarorlik, o‘ziga ishonchsizlik, stress va ijtimoiy moslashuv bilan bog‘liq muammolar yuzaga kelishi mumkin. Maqolada mazkur muammolarning oldini olish va ularga samarali yechim topishning psixologik-pedagogik jihatlari tahlil qilingan.