O‘QUVCHILARDA KASB-HUNARGA NISBATAN QIZIQISHNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Djaynakova Moxira Baxramovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda kasb-hunarga nisbatan qiziqishni shakllantirishning psixologik usullari, bu jarayonga ta’sir etuvchi omillar hamda kasbiy yo‘naltirishning pedagogik-psixologik jihatlari yoritilgan. Kasb tanlash jarayoni shaxsning qobiliyati, qiziqishi va motivatsiyasi bilan bevosita bog‘liq bo‘lib, to‘g‘ri yo‘naltirish kelajakdagi kasbiy muvaffaqiyatni ta’minlaydi. Maqolada diagnostika, motivatsiyani rivojlantirish va kasbiy orientatsiya usullari tahlil qilingan.