VOYAGA ETMAGAN O’SMIR QIZLARDA ERTA TUG’RUQNI OLDINI OLISH VA UNING SALBIY OQIBATLARI BARTARAF ETISHDA PSIXOLOGIK YONDASHUV - Djurayeva Guliniso Rustamovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada voyaga yetmagan o‘smir qizlar o‘rtasida erta tug‘ruq muammosi, uning tibbiy, psixologik va ijtimoiy salbiy oqibatlari tahlil qilinadi. Maqolada erta homiladorlikning ona va bola sog‘lig‘iga ta’siri, o‘smir qizlarning reproduktiv salomatligi borasidagi bilimlarining yetishmasligi hamda bu holatning jamiyat taraqqiyotiga salbiy ta’siri yoritib berilgan. Shuningdek, erta tug‘ruqning oldini olishga qaratilgan profilaktik choralar, ta’lim tizimi va oilaning roli haqida amaliy tavsiyalar keltirilgan.