STRESSLI VAZIYATLARDA O‘SMIRLARNING AGRESSIV XATTI- HARAKATLARINI BOSHQARISH USULLARI - Narziqulova Xabiba Xursanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada stressli vaziyatlarda o‘smirlarda kuzatiladigan agressiv xatti- harakatlarning psixologik sabablari hamda ularni boshqarish usullari yoritilgan. O‘smirlik davri emotsional beqarorlik va psixologik o‘zgarishlar bilan tavsiflanib, turli stress omillari tajovuzkor xulq-atvorning shakllanishiga sabab bo‘lishi mumkin. Maqolada agressiv xatti-harakatlarning oldini olish, emotsiyalarni boshqarish ko‘nikmalarini rivojlantirish va psixologik yordam ko‘rsatishning samarali usullari tahlil qilingan.