MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA MAS’ULIYAT HISSINI SHAKLLANTIRISHDA MTT VA OILA HAMKORLIGI. - Murodova Mubina Akramjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda mas’uliyat hissini shakllantirishda oila va MTT hamkorligining pedagogik ahamiyati ilmiy tahlil qilingan. Ota-ona va tarbiyachi o’rtasidagi yaqin hamkorlik bolalarning kundalik vazifalarga mas’uliyatli yondashish, intizomga rioya qilish va mustaqil qaror qabul qilish ko’nikmalarini shakllantirishga qanday ta’sir qilishi yoritilgan. Tadqiqot shuni ko’rsatadiki, oilada qo’llaniladigan tarbiyaviy yondashuvlarni mttda pedagogik jarayon bilan birlashtirish mas’uliyat tuyg’usining barqaror rivojlanishiga olib keladi. Shuningdek, maqolada hamkorlikning amaliy shakllari, uning samaradorligini oshirish bo’yicha tavsiyalar berilgan. Natijalar shuni ko’rsatadiki, oila va MTT o’rtasidagi hamkorlik maktabgacha ta’lim sifati oshishining muhim omilidir.