TA’LIM JARAYONIDA O‘QUVCHILARNING BILISH EHTIYOJLARINI RIVOJLANTIRISH - Kuchkarova Shaxnoza Karimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim jarayonida o‘quvchilarning bilish ehtiyojlarini rivojlantirishning psixologik-pedagogik asoslari yoritilgan. Bilish ehtiyoji o‘quvchilarning o‘qishga bo‘lgan ichki motivatsiyasi bo‘lib, u shaxsning faolligi, mustaqil fikrlashi va intellektual rivojlanishiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada bilish ehtiyojini shakllantirish omillari, motivatsion yondashuvlar va samarali ta’lim usullari tahlil qilingan.