O‘SMIRLARDA RAQAMLI MUHITGA QARAMLIKNI BOSHQARISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Asadov Abduraxmon Eshmo‘minovich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘smirlarda raqamli muhitga qaramlik (internet, ijtimoiy tarmoqlar va mobil qurilmalarga bog‘liqlik)ning psixologik mexanizmlari hamda uni boshqarish yo‘llari yoritilgan. Raqamli qaramlik o‘smirlarning emotsional holati, kognitiv rivojlanishi va ijtimoiy moslashuviga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Maqolada o‘zini boshqarish, motivatsion nazorat, oilaviy va maktab hamkorligi kabi psixologik mexanizmlar tahlil qilingan.