YANGI O‘ZBEKISTONDA MAHALLA TIZIMI ISLOHOTLARI VA ULARNING YOSHLAR TARBIYASIGA TA’SIRI - Abdusamatov Ozodbek Olimjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada Yangi O‘zbekistonni barpo etish jarayonida mahalla tizimida amalga oshirilayotgan tub institutsional islohotlar va ularning o‘sib kelayotgan yosh avlod tarbiyasiga ko‘rsatayotgan ijobiy ta’siri falsafiy, pedagogik va ijtimoiy nuqtai nazardan tahlil qilingan. Muallif mahalla yettiligi va mahalla yoshlar yetakchisi faoliyatining yo‘lga qo‘yilishi hamda yoshlar daftari kabi tizimlarning yoshlar bandligini ta’minlash, ularni g‘ayriijtimoiy illatlardan asrash va intellektual salohiyatini yuksaltirishdagi o‘rnini yoritib bergan. Maqolada oila, maktab va mahalla hamkorligi bugungi globallashuv va axborot xurujlari davrida yoshlar ma’naviyatini himoya qiluvchi eng ishonchli ijtimoiy qalqon ekani asoslab berilgan.