O‘SMIRLIK DAVRIDA SHAXSLARARO MUNOSABATLARNING SHAKLLANISHINI O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Allamova Manzura Bazarbayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘smirlik davrida shaxslararo munosabatlarning shakllanish jarayoni, uning psixologik xususiyatlari hamda o‘smir shaxsining ijtimoiy rivojlanishidagi ahamiyati yoritilgan. O‘smirlik davrida tengdoshlar, ota-onalar va pedagoglar bilan o‘zaro munosabatlarning rivojlanishi shaxsning o‘zini anglashiga, ijtimoiy tajriba orttirishiga va kommunikativ kompetensiyalarining shakllanishiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada shaxslararo munosabatlarning rivojlanishiga ta’sir etuvchi psixologik omillar, muloqot madaniyatining o‘rni hamda sog‘lom ijtimoiy munosabatlarni shakllantirishning samarali usullari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘smirlarda ijobiy munosabatlarni rivojlantirish orqali ularning shaxsiy kamoloti, emotsional barqarorligi va jamiyatga muvaffaqiyatli moslashuvini ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.