INFORMATIKA FANINI O’QITISHDA SUN’IY INTELEKTDAN TO’G’RI FOYDALANISH - Ismadiyorova Inobat Shuxrat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida, xususan, informatika fanini o‘qitish jarayonida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalaridan unumli va to‘g‘ri foydalanish masalalari tadqiq etilgan. Muallif SI vositalarining dars samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning dasturlash va raqamli ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda mustaqil ta’limni faollashtirishdagi ijobiy imkoniyatlarini tahlil qiladi. Shu bilan birga, ta’limda sun’iy intellektdan foydalanishning pedagogik prinsiplari, metodik tavsiyalari hamda o‘quvchilar orasida tayyor axborotga qaramlikni kamaytirish va tanqidiy fikrlashni shakllantirish strategiyalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari informatika o‘qituvchilari uchun raqamli dars muhitini to‘g‘ri loyihalashda amaliy tavsiya bo‘lib xizmat qiladi.