PSIXOLOGIK ZO’RAVONLIK VA UNING NAMOYON BO’LISH SHAKLLARI - Yaxyoyeva Shaxnoza Axmadjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Psixologik zoʻravonlikning namoyon boʻlishiga, shuningdek, haxsning oʻzini oʻzi qadrlashi va qadr-qimmatini pasaytirishga qaratilgan kamsituvchi harakatlar (masalan, doimiy tanqid qilish, shaxsning qobiliyatini kamsitish, haqorat qilish), qoʻrqitish, oʻziga, sherigiga, bolalariga, doʻstlariga jismoniy zarar yetkazish bilan tahdid qilish yoki sherigining qarindoshlari, uy hayvonlarini oʻldirish, sherigining shaxsiy narsalarini yoʻq qilish, oila yoki doʻstlardan majburiy izolyatsiya qilish [18] , (oʻtmishdagi zoʻravonlikni rad etish) [19] kabilar kiradi.