MAKTAB BITIRUVCHILARINING OLIY TA’LIMDA YO‘NALISH TANLASHDAGI QIYINCHILIKLARI VA ULARNING YECHIMLARI - Ismatova Nilufar Gʻoibnazarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bugungi kunda maktab bitiruvchilarining oliy ta’lim muassasalariga kirish oldidan kasb va yo‘nalish tanlash jarayonida duch kelayotgan asosiy muammolari tahlil qilinadi. Maqolada bitiruvchilarga ta’sir ko‘rsatuvchi tashqi va ichki omillar, jumladan, psixologik bosim, axborot yetishmovchiligi va ijtimoiy stereotiplar yoritilgan. Shuningdek, to‘g‘ri kasb tanlash bo‘yicha tavsiyalar va yechimlar keltirilgan.