FIZIK QONUNLARNING ELEKTR VA MEXANIKA TEXNOLOGIYALARIDAGI ROLI - Yadigarova Gulbahor Rajabovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada fizika fanining asosiy qonunlari va tamoyillarining elektr hamda mexanika yo‘nalishlaridagi amaliy qo‘llanilishi o‘rganilgan. Shuningdek, mazkur qonuniyatlarni kasbiy ta’lim tizimida o‘qitishning ilmiy-metodik va didaktik jihatlari tahlil etilgan. Tadqiqotda elektr zanjirlari faoliyati, elektromagnit jarayonlar, Nyuton qonunlari hamda energiyaning saqlanish qonunining texnik qurilmalar va ishlab chiqarish tizimlaridagi ahamiyati yoritilgan. Bundan tashqari, fizika fanini o‘qitishda innovatsion pedagogik yondashuvlar, laboratoriya mashg‘ulotlari va raqamli modellashtirish vositalaridan foydalanishning afzalliklari asoslangan. Tadqiqot natijalari fizika fanini amaliyot bilan integratsiyalashgan holda o‘qitish talabalarning nazariy bilimlarini mustahkamlash, kasbiy ko‘nikmalarini shakllantirish va kompetensiyalarini rivojlantirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini tasdiqlaydi.