MUQIMIY HAYOTI VA IJODI - Kamalxadjayeva Muxtasarxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada XIX asr oxiri va XX asr boshlaridagi o‘zbek mumtoz adabiyotining yirik namoyandalaridan biri bo‘lgan Muhammad Aminxo‘ja Muqimiyning hayoti va ijodiy faoliyati tahlil qilinadi. Shoirning adabiy merosi, uning o‘zbek demokratik adabiyoti taraqqiyotidagi o‘rni, satirik va lirik asarlarining g‘oyaviy-badiiy xususiyatlari yoritiladi. Shuningdek, Muqimiy ijodining milliy adabiyot rivojiga qo‘shgan hissasi ilmiy-nazariy jihatdan baholanadi.