SAID AHMADNING “JIMJITLIK” ROMANIDAGI MIRVALI VA OʻLMAS UMARBEKOVNING “FOTIMA VA ZUHRA” ROMANIDAGI TESHABOY SULTONOV OBRAZLARINING QIYOSIY TAHLILI - Mamadaliyeva Sarvinoz Abdupatto qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada Said Ahmadning “Jimjitlik” hamda Oʻlmas Umarbekovning “Fotima va Zuhra” romanlarida yaratilgan Mirvali rais va Teshaboy Sultonov obrazlari qiyosiy tahlil qilinadi. Obrazlarning ijtimoiy mohiyati, rahbarlik fazilatlari, ma’naviy qiyofasi hamda ular orqali sovet davri boshqaruv tizimidagi muammolar yoritiladi.