ALGEBRA – ZAMONAVIY FANLAR ASOSI - Jovliyev Dilmurod Xamid o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada algebra fanining zamonaviy fanlar taraqqiyotidagi asosiy o‘rni, uning eng muhim nazariy va amaliy jihatlari, boshqa tabiiy va aniq fanlar bilan uzviy bog‘liqligi to‘liq ochib beriladi. Algebra fundamental fan sifatida qurilish, fizika, informatika, texnika, iqtisod va hayotning boshqa barcha sohalarida qanday asosiy rol o‘ynashi, ilmiy tafakkurni shakllantirishdagi ahamiyati, tafakkur, mantiq, tahlil va modellashtirish imkoniyatlarini kengaytirishi haqida so‘z yuritiladi. Maqolada algebraik bilimlarning har bir ta’lim mazmunida nechog‘li zarur va asosiy bo‘lishi, bu fan o‘z fanlari, amaliyot va ishlab chiqarishdagi roli tafsiflanadi, real hayotdagi misollar orqali algebra zamonaviy taraqqiyotning harakatlantiruvchi kuchi ekanligi namoyon qilinadi.