QALAM TASVIR SAN’ATIDA SHAKL, CHIZIQ VA HAJM IFODASI - Abduqayumova Aqida Abdurashid qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada qalam tasvir san’atida shakl, chiziq va hajm ifodasining nazariy hamda amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tasviriy san’atda qalam yordamida predmetlarning konstruktiv tuzilishi, fazoviy holati va hajmiy ko‘rinishini aks ettirish usullari yoritiladi. Shuningdek, chiziqning badiiy ifoda vositasi sifatidagi o‘rni hamda yorug‘-soya munosabatlari orqali hajm yaratish tamoyillari ilmiy asosda tahlil etiladi.