OʻZBEKISTONDA TASVIRIY SAN’ATNING BUGUNGI KUNDAGI RIVOJLANISH BOSQICHI - Abduqayumova Aqida Abdurashid qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda tasviriy san’atning mustaqillik yillaridan boshlab bugungi kungacha bo‘lgan rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Mamlakatimizda tasviriy san’at sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar, yosh ijodkorlarni qo‘llab-quvvatlash tizimi, xalqaro hamkorlikning kengayishi hamda zamonaviy san’at yo‘nalishlarining rivojlanishi masalalari yoritilgan. Shuningdek, tasviriy san’atning milliy madaniyat va ma’naviy taraqqiyotdagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan.