AKVAREL TEXNIKASINING BUGUNGI SAN’ATDAGI O‘RNI - Abduqayumova Aqida Abdurashid qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada akvarel texnikasining tasviriy san’atdagi o‘rni, uning tarixiy taraqqiyoti hamda zamonaviy san’atdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Akvarelning badiiy ifoda vositasi sifatidagi imkoniyatlari, kompozitsion va rangtasvir yechimlaridagi o‘rni, shuningdek, zamonaviy rassomlar ijodidagi qo‘llanilish xususiyatlari yoritilgan. Tadqiqot davomida akvarel texnikasining milliy va jahon san’atidagi rivojlanish tendensiyalari ilmiy jihatdan asoslangan.