TASVIRIY SAN’ATDA YORUG‘LIK VA RANGLAR MUNOSABATLARI - Abduqayumova Aqida Abdurashid qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada tasviriy san’atda yorug‘lik va ranglar munosabatlarining nazariy hamda amaliy asoslari tahlil qilinadi. Yorug‘likning rang idrokiga ta’siri, ranglarning o‘zaro uyg‘unligi, kontrast va kolorit masalalari ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, rassomlik san’atida yorug‘lik va rang munosabatlaridan foydalanish orqali badiiy obraz yaratishning o‘ziga xos xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari tasviriy san’at ta’limida rangtasvir fanlarini o‘qitish samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.