PUANTALIZM SAN’ATINING KELIB CHIQISHI VA RIVOJLANISHI - Abduqayumova Aqida Abdurashid qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada puantalizm san’atining vujudga kelish tarixi, uning nazariy asoslari hamda jahon tasviriy san’ati taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. XIX asr oxirida yuzaga kelgan ushbu badiiy yo‘nalishning impressionizm bilan bog‘liqligi, rang nazariyasiga asoslangan ijodiy tamoyillari va keyingi san’at rivojiga ko‘rsatgan ta’siri ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, puantalizmning zamonaviy tasviriy san’at va dizayndagi ahamiyati ham o‘rganiladi.