TAʼLIM TIZIMIDA JAMOADAGI SOGʻLOM MUHITNI YARATISHDA PSIXOLOGIK XIZMATNING O’RNI VA AHAMIYATI - Ravshanqulova Latofat Abdujalilovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim tizimida jamoada sog‘lom psixologik muhitni yaratishda psixologik xizmatning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Sog‘lom psixologik muhit ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish, o‘quvchilar va pedagoglarning ruhiy salomatligini ta’minlash hamda ijobiy ijtimoiy munosabatlarni shakllantirishda muhim omil hisoblanadi. Maqolada psixologik xizmatning asosiy yo‘nalishlari, profilaktik, diagnostik va korreksion faoliyatining mazmuni tahlil qilingan.