TALABALARNI TARBIYALASHDA JISMONIY VA MA’NAVIY BARKAMOLLIKNI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK MEXANIZMLARI - Xaydarov Saminjon Obbosovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada talaba-yoshlarni jismoniy va ma’naviy barkamol shaxs sifatida tarbiyalashning pedagogik mexanizmlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, oliy ta’lim muassasalarida sog‘lom turmush tarzini shakllantirish, ma’naviy qadriyatlarni singdirish, milliy va umuminsoniy fazilatlarni rivojlantirishning zamonaviy pedagogik yondashuvlari yoritilgan. Maqolada ta’lim- tarbiya jarayonida innovatsion metodlar, motivatsion muhit va pedagogik hamkorlikning ahamiyati asoslab berilgan.