STRESS SHAROITIDA YOSHLARNING EMOTSIONAL BARQARORLIGINI OSHIRISHDA ART-TERAPIYA USULLARINING SAMARADORLIGI - Ruzmetova Aziza Raximbayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada stress sharoitida yoshlarning emotsional barqarorligini rivojlantirishda art-terapiya usullarining samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqot davomida art-terapiyaning rasm chizish, ranglar bilan ishlash, kollaj yaratish, musiqiy va ijodiy faoliyat kabi shakllarining yoshlarning hissiy holatini me’yorlashtirish, tashvish darajasini kamaytirish hamda psixologik moslashuvchanligini oshirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, art-terapiya usullarining stressni boshqarish, salbiy emotsiyalarni konstruktiv ifodalash va shaxsning ichki resurslarini faollashtirishdagi o‘rni ochib berilgan.