KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O‘QUVCHILARNING O‘QISHGA BO‘LGAN MOTIVATSIYASINI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Amanova Seyyare Shevxiyevna; Abdujalilova Rayxonoy Xabibullo qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarning o‘qishga bo‘lgan motivatsiyasini shakllantirishning psixologik-pedagogik jihatlari yoritilgan. O‘quv motivatsiyasi ta’lim jarayonining samaradorligini belgilovchi muhim omillardan biri bo‘lib, u bolaning bilim olishga bo‘lgan qiziqishi, o‘quv faoliyatidagi faolligi va shaxsiy rivojlanishiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada motivatsiyaning shakllanish omillari, o‘quv faoliyatiga ta’siri va uni rivojlantirishning samarali usullari tahlil qilingan.