O‘QUVCHILARDA PSIXOLOGIK HIMOYA MEXANIZMLARINING STRESSNI YENGISHDAGI ROLI - Xalilov Jamshid Abdugʻaniyevich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda psixologik himoya mexanizmlarining stressni yengishdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilar turli xil psixologik bosimlar, emotsional zo‘riqishlar va stressli vaziyatlarga duch keladilar. Bunday holatlarda psixologik himoya mexanizmlari shaxsning ruhiy muvozanatini saqlashga, salbiy his-tuyg‘ularni kamaytirishga va stressli vaziyatlarga moslashishga yordam beradi. Maqolada psixologik himoya mexanizmlarining turlari, ularning stressni yengishdagi funksiyalari va o‘quvchilarning ruhiy salomatligiga ta’siri tahlil qilingan.