O‘QUVCHILARNING PSIXOLOGIK SOG‘LIQINI MUSTAHKAMLASH, STRESSGA CHIDAMLILIKNI RIVOJLANTIRISH VA MAKTAB MUHITINI QO‘LLAB-QUVVATLOVCHI AMALIY YO‘NALISHLAR. - Suyarova Moxira Nasiriddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola maktab psixologi uchun yoshlarning psixologik salomatligini qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar, xavfni erta aniqlash usullari va ota-ona-jamoa hamkorligini kuchaytirish yo‘llarini o‘z ichiga oladi. Adoletsiya, sinovlar, ijtimoiy bosimlar kabi holatlarda qiyin vaziyatlarda o‘quvchilarni qanday qo‘llab-quvvatlash mumkinligi ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, xavfsiz maktab muhitini yaratish, bufet bo‘yicha barcha qatlamlar bilan ishlash va 6 haftalik qisqa psixologik qo‘llab-quvvatlash dasturi namunalari keltirilgan.