MAKTAB PSIXOLOGI TOMONIDAN MUAMMOLI VAZIYATLARNI BARTARAF ETISHGA BAG‘ISHLANGAN AMALIY YO‘L-YO‘RIQLAR - Suyarova Moxira Nasiriddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola maktab psixologlari uchun maktabda yuz beradigan turli muammolarni erta aniqlash, xavfsiz muhit yaratish va o‘quvchilar, ota- ona hamda o‘qituvchilar o‘rtasidagi samarali hamkorlik orqali muammolarni bartaraf etish bo‘yicha amaliy yo‘riqlarni jamlab beradi. Kichik ziddiyatlardan boshlab katta konfliktlar, zo‘ravonlik, o‘z-o‘zini boshqarish qiyinchiliklari kabi holatlar uchun tezkor intervensiya protokollari, guruh treninglari va oila bilan ishlash metodlari tavsiyalanadi. Shuningdek, xavfsiz maktab muhitini yaratish, maxfiylikka rioya qilish va etik mas’uliyatlarni qamrab olgan amaliy tavsiyalar berilgan.