RAQAMLAR VA KODLAR: IKKI FAN UYG‘UNLIGI - Amirqulov Farrux Musurmon o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamlar va kodlarning uzviy bog‘liqligi, ular orasidagi o‘zaro aloqalar, shuningdek, matematika hamda informatika fanlari uyg‘unligining zamonaviy hayotimizdagi o‘rni, ahamiyati va qo‘llanish sohalari chuqur o‘rganilgan. Maqolada, ayniqsa, kodlash, uzatish, axborotni himoyalashdagi kodlarning ahamiyati tushuntirilgan, raqamlar bilan ishlash madaniyatining rivojlanishi haqida mulohazalar bildirilgan. Raqamlar va kodlar o‘rtasidagi ilmiy va amaliy bog‘liqliklarni izohlash uchun tarixiy, nazariy va amaliy misollar keltirilgan va kelajakda ikki fan sintezi asosida yaratiladigan innovatsion texnologiyalar istiqbollari yoritilgan.